به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد رضا ناصری یزدی صبح پنج شنبه در کنگره بین المللی صاحب عروه در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مرحوم آیت الله العظمی طباطبایی را فقیهی بزرگ و موشکاف عنوان کرد که با جدیت و پشتکار نسبت به مسایل علمی برخورد می کرد.
وی ابراز داشت: صاحب عروه در مسایل سیاسی زهد و تقوا را رعایت می کرد و نقش فعالی درحرکات بازدارنده ایران در زمان مشروطه، برخورد با انگلیسی ها و برخورد با دولت هایی که در ایران اجحاف می کردند داشت.
وی اظهار داشت: صاحب عروه نامه های فراوانی برای رفع مشکلات مردم داشت و ضلع مهمی از مسایل ذهنی او دغدغه مردم و مسلمانان بود.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد گفت: باید مردم را با خدمات آیت الله العظمی سید محمد کاظم طباطبایی یزدی و امتیازات آن عالم بزرگ آشنا کنیم.
وی گفت: آن مرجع بزرگ در برخورد با بحران ها و حفظ نفس خود به مساله کارساز عقل و درایت برای مهار این بحران ها تکیه می کرد، او در بحران مشروطیت تعادل خود را از دست نداده و خود مستقیم بدون این که سستی به خود خرج دهد حقیقت را دنبال می کند و به مومنین در ایران کمک می کند.
آیتالله ناصری گفت: ابعاد بزرگ شخصیتی صاحب عروه باید به صورت دقیق روشن شود، پیش از برگزاری کنگره که خدمت مراجع رسیدیم اکثر آنان در این مساله تایید می کردند که کنگره صاحب عروه برگزار شود و امیدواریم شاهد برگزاری مطلوب آن باشیم.
کنگره بین المللی صاحب عروه گرامیداشت مرحوم حضرت آیت الله العظمی سید محمد کاظم طباطبایی روز پنج شنبه در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم آغاز شد و تا عصر امروز ادامه می یابد.
در این کنگره بین المللی پیام رهبر معظم انقلاب توسط حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر معظم له قرائت خواهد شد و آیت الله العظمی جوادی آملی نیز سخنرانی خواهد کرد.
مرحوم آيتالله العظمی سيدمحمد كاظم طباطبايیيزدی دارای افق فكری بلندی از جهات علمی، اخلاقی، مبارزاتی و تاليفی است و اين مرجع تقليد در سال 1248 شمسی در شهر يزد ديده به جهان گشود و تحصيلات مقدماتی را در اين شهر انجام داد.
وی سپس به مشهد رفت و هيئت، رياضيات و فقه و اصول را در آن شهر فرا گرفته و پس از ادامه تحصيلات در اصفهان در سال 1281 به نجف اشرف مهاجرت كرد و از محضر ميرزای شيرازی صاحب فتوای تحريم تنباكو بهره برد.
آيتالله العظمی عبدالكريم حائریيزدی، موسس حوزه علميه قم، آيتالله سيدحسن مدرس، آيتالله العظمی بروجردی، آيتالله العظمی سيداحمد خوانساری، آيتالله سيد عبدالحسين شرفالدين و آيتالله شيخ محمد حسين كاشفالغطاء از برجستهترين شاگردان صاحب عروه به شمار میروند.
صاحب عروه در سال 1312 هجری قمری مرجعيت پيدا كرد و كتاب شريف عروةالوثقی را نوشت كه سه هزار و 260 مساله فقهی را در سه جلد مورد بررسی قرار داده است.
آيتالله العظمی سيدمحمد كاظم طباطبايیيزدی در سال 1337 هجری قمری در نجف رحلت كرده و در همان جا به خاك سپرده شد گرچه برخی مورخان با توجه به حمايت اين مرجع تقليد از مشروطه مشروعه مرگ او را مشكوك اعلام كردند.
قم - خبرگزاري مهر: امام جمعه یزد گفت: دغدغه مردم و مسلمانان ضلع مهمی از مسایل ذهنی مرحوم آیت الله العظمی سید محمد کاظم طباطبایی به عنوان صاحب عروه بود.
کد خبر 2018550
نظر شما